Речіпакувальне ❗️🚙📦 або як полегшити життя в поїздках

 


Завершились змагання Water4all, всього три дні тому, але вже вдалось відпочити і є бажання дещо написати)

На змаганнях
Water4all 2020 Autumn Session (17-18 october 2020)
була введена нова дисципліна – каяк-кросс на виліт на пакрафтах. Треба виштовхати команду опонентів нижче певної лінії над порогами. Дуже неочікувано виявилось, що це не так просто, як гадалося. Човни маленькі прудкі, крутяться дуже швидко, тому, навіть, якщо ти професіонал, або таким себе вважаєш, одна помилка і штовхаєш вниз вже не ти, а тебе))
Але мова буде не про нові дисципліни 😉
Спонсором згаданої вище дисципліни виступила компанія
Red River
, призами від якої були гермомішки власного виробництва. До речі, я виграв в цій дисципліні в команді з богатирем
Lomaka Oleksii
й отримав заповітний гермомішок-наплічник. Ще один гермомішок в колекцію, а отже про них і буде мова.
Тепер у мене є три великі герми, в які можна запхати будь-що і будь-кого (60л від Big game, 70л від Red River, 80л від Terra Incognita), тому користуватись наплічником немає жодного сенсу.
Люди які нещодавно в каякінгу, а є такі що вже досить давно, не розуміють походження нелюбові до звичайних туристичних наплічників. Але туристичний рюкзак зручний тільки коли вам треба його нести на собі, а коли треба перевозити, то вже не так і зручно, особливо якщо їх багато в одній машині. І от тут починаються перші переваги гермомішків — правильна форма та мінімум строп, що стирчать у всі боки.
Щоб наплічник був правильної форми та міг рівно стояти, треба його правильно зібрати.
Щоб герма була правильної форми — це має бути просто герма!
Якщо тобі треба кудись їхати, а тут люди приносять три+ туристичні наплічники, то перша пригода починається миттєво, бо все чіпляється заплутується і т.д.😬
Ще один бонус туристичного наплічника це стропа що може застрягти в замку багажника, це окремий вид задоволення.
Ну і найбільш суттєва перевага гермомішка в каякінгу це герметичність, як від вологи зсередини, так і від вологи ззовні. Ви можете кидати гермомішок куди завгодно і потім легко відмити, просушувати не треба. Ви можете залишати гермомішок на ніч біля намету, бо, навіть, якщо піде дощ, то йому все одно (головне не забудьте його закрити)!
А мокре спорядження...Ух, яка тема (іноді дуже болюча, особливо коли ти на своїй машині 😡)!
Зазвичай після сплаву нема часу просушувати речі на місці (треба їхати шукати місце для табору, треба їхати додому, або просто приїхати в теплий готель). В таких випадках дуже важливо спакувати речі так, щоб вони не заливали чужу (ну або свою) машину водою та брудом. Ось список що я пакую у герми та у які саме герми (все спорядження звісно мокре, зі зрозумілих причин):
1) Взуття (кросівки від
Astral
) — Астрали швидко сохнуть, але не на стільки швидко, тому дуже часто треба їх пакувати в окрему герму. Я для цього використовую звичайну герму з ПВХ, об'єм 15 літрів, виробник
NERIS UA
.
2) Жилет та спідниця — бажано їм дати максимально стекти після сплаву, тобто десь ненадовго повісити. Для них я використовую герму об'ємом 35 літрів з поліестеру від
Terra Incognita Мережа магазинів
3) Сухий одяг — після сплаву він не такий вже і сухий. Для нього у мене є ще одна герма з ПВХ на 20 літрів, якийсь ноунейм бренд, який чудово виконує свої функції.
4) Ну і термобілизна — зазвичай вона не мокра, а лише волога. В такому випадку підійде будь-який гермомішок, або просто кинути в загальний баул. У мене маленька герма на 12 літрів, але найчастіше просто кидаю їх в баул.
Бажано всі ці маленькі герми скласти в одну велику і вуаля! Ми отримуємо результат, як на світлині. Це ми так катали на Пруті з
Михаил Тараканов
та
Дмитрий Дрозд
. Хлопці вже досвідчені і робили все швидко, якісно і акуратно! Будьте як вони й не забруднюйте чужі машини 😁

Дуже задоволений баулом від Big game, фастекси від YKK, якісні шви та липучки, таке не соромно рекомендувати!
*на жаль, здається ця фірма вже закрилась...

Від Terra Incognita Мережа магазинів у мене герма-рюкзак на 80 літрів, але, на жаль, лямки не витримали повного навантаження і відірвались. Це мій косяк, хотів винести пів квартири в ній)) У нас багато хто користується гермо-баулами на 100 л від Терри і дуже задоволені, серед суттєвих переваг більш витянута форма, що дозволяє швидше знаходити потрібні речі в ньому.

Ну, а Red River я тільки отримав, тому ще важко точно сказати. На перший погляд відноситься до категорії "вічних" гермомішків, які я часто бачу у людей, що займаються каякінгом вже багато-багато років.

**коли літав в Мексику, то брав тільки герму на 60 літрів та звичайний рюкзак. Герми в 60 літрів вистачило щоб взяти всі сплавні речі та ще трохи речей на 3 тижні, з такими "ізлішествамі" як ролік для йоги та тенісні м'ячики.

Комментарии

  1. Дякую за корисний блог!

    Питання до цього речення:
    "Тепер у мене є три великі герми, в які можна запхати будь-що і будь-кого (60л від Big game, 70л від Red River, 80л від Terra Incognita), тому користуватись наплічником немає жодного сенсу."

    Якби був вибір взяти лише дві герми із описаних вище трьох, на чому б зупинився?
    Чи взяв би дві герми із іншим літражем?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Костя, я би взяв дві герми по 60-70 літрів, але одну як рюкзак, а одну як баул. В моєму випадку герма від Red River як рюкзак, а дві інші баули.

      Удалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога

Gorges du Verdon, або Загублений світ у Франції

Річка Люта, від невідомості до високої води

Каякерський виїзд без каякінгу 🔨